lördag 12 juli 2014

Svåraste med event

Man hör det hela tiden och det har blivit värre, jag pratar om det svåraste med event. Det är faktiskt att få folk att komma dit. Att fixa sponsorer, lokal, mat, underhållning och annat är i förhållandevis ganska enkelt.

Ofta handlar det inte om att folk inte vill utan att de inte har tid, nu för tiden är alla väldigt upptagna av sig. Det har blivit betydligt värre på senare år!

Mina bästa tips:

  • Erbjud något som de inte kan motstå. Tänk på målgruppen, vad vill de ha? Vad får de ut av eventet?
  • Ett alternativ kan vara att försöka bli sponsrad av lite mer kända varumärken, det lockar alltid folk. Även uppträdande/underhållning av en känd person.
  • Se till att det är enkelt att ta sig dit, helst både med parkeringsmöjligheter och kollektiva förbindelser. Bästa är ju så klart om folk inte behöver ta sig för långt.
  • Välj rätt dag och tidpunkt. Se till att det inte krockar med något annat viktigt såsom fotbolls-VM eller någon festival. Tänk återigen på målgruppen! Jobbar de? Går de i skolan? osv. 
  • Ofta behöver man ta en entréavgift (man måste ju få in intäkter som täcker kostnaderna!) men då är det bra att se till att de får något "gratis" tillbaka. Mat och dryck är bra. Självklart också goodiebags. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...