torsdag 31 juli 2014

Kroppsform - A

Tänkte göra en liten serie om kroppsformer. Det finns många olika sätt att benämna de olika typerna, frukter är bland det vanligaste. Äpple, päron osv. Jag tycker att bokstavssystemet är bäst. Känns mer logiskt. Den första kroppsformen jag tänkte prata om är A. Som ni förstår innebär det att man är nättare upptill med smalare axlar och mindre byst och har bredare höfter/stuss.

För att balansera detta finns det några olika knep.

Man vill att det ska hända saker där uppe och vara mer cleant nertill. Till exempel: mönster, dragkedjor, puffärmar, axelvaddar, smycke, detaljer osv. Som denna läckra klänning från Manoukian.Annat exempel är ljusare/varmare (förstorar) färg där uppe och mörkare/kallare (förminskar) där nere. Som denna tvåfärgade klänning från Vero Moda.


Viktigt är också att man kör med lite lätt insvängda plagg så att man inte får en för rak form som sällan passar varken kroppsformen eller stilen på en A-människa. En överdel bör också sluta precis innan där man är som bredast eller precis efter, inte mitt på. Denna ursnygga kavaj från Cream är ett exempel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...