fredag 3 oktober 2014

Eventjobb

Det är mycket mer jobb med event än man kan tro, jag kan verkligen förstå att man inte tror det men det är så mycket småsaker som ska fixas och man är ofta beroende av andra vilket gör att det blir många diskussioner och långa väntetider.

Det är så klart olika för olika event men ungefär så här är Att-göra-listan för Business Bloggers.

 1. Bestämma upplägget, hur ska eventet se ut! Vad är tanken med eventet? Hur ska schemat se ut?
 2. Hitta lokal! Denna punkt är svårt eftersom det är många kriterier för att hitta en bra lokal - Läget, storlek, pris, fördelning av ytan osv.
 3. Jaga utställare! Denna punkt är ganska svår eftersom detta är ett helt nytt event. Det är väldigt många som har varit intresserade men som gärna vill avvakta och vara med nästa år. Vi har ändå fått till ett bra gäng nu med välkända varumärken så det är kul. Vi har 8 nu och det är max 10 som gäller så kan bara vara 2 till, då har vi flera som vi fortfarande avvaktar besked ifrån.
 4. Fixa hemsida inkl logga: www.businessbloggers.se
 5. Fixa inbjudan både för vår öppna hus och för VIP-minglet
 6. Bestämma vilka som ska bjudas in och skicka iväg inbjudan
 7. Jaga sponsorer! Detta är som vanligt ett ganska tidskrävande jobb, vi har väldigt många sponsorer på G nu så det känns också väldigt kul. Det är mycket mailkonversationer fram och tillbaka, många som har frågor och vill veta mer om upplägget.
 8. Planerat mat och dryck, ett av de svåraste och också dyra sakerna med event. Vad ska man bjuda på som är enkelt, smidigt, gott och inte för dyrt där man helst slipper ha tallrik och bestick (eftersom det kräver bord och det finns det inte utrymme för, även mingeltallrik är lite bökigt)?
 9. Marknadsföra vårt öppna hus! Marknadsföring är alltid tidskrävande!
 10. Planera tävlingar och annat som ska hända under dagen.
 11. Fixa dekoration och inredning för lokalen. Blommor, dukar, bord, bar, stolar osv.
 12. Eftersom detta är i Stockholm behöver jag själv planera resa och boende.
Och så vidare! :-) Sitter just nu och spånar på lite tävlingar, ska exempelvis ha en Instagramtävling ihop med Glossybox.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...