onsdag 14 januari 2015

Passform och färg = A och O

Idag hade jag min tredje garderosbrensning med kund för denna vecka, väldigt populärt just nu. Rensa ur garderoben och få lite ordning inför nya året. Det största felet jag ser i garderober är att plaggen inte har rätt passform för personen. Kunden jag hade idag är nätt och ganska kort, de flesta av hennes plagg var en storlek för stora. Det gör att hon ser större ut än var hon är och även kortare.

En annan kund jag hade häromdagen är lång och såg det som sitt största "problem", hon hade en del korta jackor och tröjor. Något som gör att hon ser ännu längre ut.
En annan sak som också är viktig är rätt färger. Därför är det väldigt bra att man har gjort en färg och stilanalys först, då vet man exakt varför formen/snittet/modellen/färgen osv är fel. Rätt passform och färg skapar en fin harmoni i personen, något som man bör sträva efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...