fredag 16 januari 2015

Mitt hälsosamma liv

Jag har aldrig varit så mycket för träna och hälsa överhuvudtaget. Men på sista tiden har jag faktiskt börjat tycka att det är riktigt intressant. Jag går på en diet nu som innebär att man byter ut två måltider av tre till nyttiga bars, shaks, soppor och müsli. Har provat bars med jordgubb och yoghurt än så länge, de är helt galet goda! Som att äta godis. Shaks med jordgubb/banan är också väldigt god. Müslin är det inget fel på heller. Soppan har jag inte provat än men sambon säger att den är helt ok. Det är ofta det man är lite rädd för, att det är äckligt och inte går att få ner.

Blir man mätt? Inte proppmätt men man klarar sig helt klart. Jag kan ju bli hungrig emellan måltiderna även om jag äter "riktig" mat så det är egentligen ingen större skillnad. Smidigast tycker jag är att man slipper tänka så mycket på mat.

De här ersättningsprodukterna innehåller allt som kroppen behöver, det är också en röd tråd i dessa produkter vilket gör att de funkar så bra tillsammans. Man väljer själv vilka måltider man vill byta ut. Jag har valt att behålla middagen på kvällen. Dels för att jag är iväg mycket på dagen och det blir smidigare för mig att slippa tänka på mat då och dels för att jag tycker det är lättare att jobba på en del dag men när man kommer hem och slappnar av vill man gärna äta.

Min dag ser typ ut så här:

Frukost: Jordgubb/banan shake med minimjölk och 2 ägg
Lunch: Jordgubb/yoghurt bar och frukt
Middag: Vanlig mat som jag behåller ganska vanlig men drar ner på en del fett och tillsätter mer grönsaker

Jag gör inte detta för att jag vill gå ner i vikt (ett par kilo skadar inte men det är inte det viktiga). jag vill må bättre, få mer energi, bli piggare för att kunna göra allt som vill. Det är något som jag verkligen behöver och som är guld värt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...