torsdag 3 december 2015

Marknadsföring i bloggar

Konsumentverket har gett ut en broschyr för att förtydliga lagen kring marknadsföring i bloggar. Jag blev kontaktad av Jönköping NU-tidningen som sa att de ville ha en bloggare för att kommentera denna broschyr och tänkte på mig, lite roligt!

Broschyren handlar om att man dels enligt lag måste märka de blogginlägg som man gör i uppdrag åt ett företag som reklam. Den beror också frågan kring barn och unga, att man inte får rikta direkt reklam till dem. Ni kan läsa hela broschyren här!

Som jag sa till tidningen så hade jag själv bra koll på lagen sedan innan, jag hjälper ju även företagare och bloggare med bland annat sådana här frågor men jag tycker det är bra att man gör en lättläslig broschyr. Det är många, både bloggare och företagare som inte har koll på hur det fungerar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...