tisdag 1 december 2015

Hur länge håller makeup?

Hur länge håller makeup? är en vanlig fråga som jag får...

Mascara - Bör man byta ut efter 6 månader. Detta på grund av den stora risk för ögoninflammation. Ögonen är känsliga och mascaran åker fram och tillbaka på fransar som kanske inte alltid är de renaste från smuts och bakterier.

Eyeliner - Flytande eyeliner som används nära ögonen bör vara samma princip som mascaran.

Foundation/krämig ögonskugga/rouge - 2 år brukar man säga. Bästa är att helt enkelt titta och lukta på produkten. Den ska dofta fräscht och inte härsket. Jag lovar att du kommer att märka när den är gammal!

Läppstift - Ju mer torrt desto längre håller det. 1,5 år ungefär brukar vara livslängden. Läppglans håller lite kortare tid, ungefär 1 år.

Puder (gäller även pudriga rouge och ögonskuggor) - Håller vanligtvis väldigt länge, om man är noga med att rengöra penslar. Börjar det smula sönder så har det nått sin livslängd.

Idag packar jag lite makeupbeställningar, hittade så söta goodiebagspåsar som passar perfekt för mindre produkter. Jag tycker det är viktigt att göra det lite fin för kunder, det där "lilla extra". Brukar stoppa ner någon parfymprov eller något annat skoj. Denna gång hade jag inte det hemma så blev en liten chokladbit istället.

Jag fokuserar egentligen inte så mycket på att sälja produkter, det blir mer som en bonus när jag har mina tjänster. Har jag exempelvis färganalys så sminkar jag ju personen i rätt färger efter analysen, då blir det ofta att personen vill den makeup som jag använt eftersom man ser stor skillnad på rätt och fel färg. Sen är kvalitén helt otrolig också, samtidigt som kunden kanske har kvar något gammalt smink som de köpte för flera år sedan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...