onsdag 15 juni 2016

Tips för roligare klädsel

När jag har en ny stylingkund så brukar jag alltid säga att det är väldigt kul att ha dem där men jag frågar också varför de är hos mig. Det vanligaste är att man tycker det är svårt att veta hur man ska klä sig efter sin kroppsform, att det är svårt att veta hur man ska kombinera både plagg och färger samt att man vill ha en roligare klädsel.

Idag tänkte jag ge tips på det sistnämnda, lite enklare knep för att få en lite roligare klädsel:

  • Tänk på detaljer - Det är oftast detaljerna som gör skillnad. Det kan räcka att det är små detaljer i ett plagg såsom en annan färg på knappar, en dragkedja på ett intressant ställe, en annorlunda söm, en rolig snörning osv, så skapar det en helt annan outfit. Det går också att skapa egna detaljer, jobba gärna med smycken på olika sätt.
  • Lek med mönster - Många glömmer bort det här med mönster eller blir skrämda av det. Det finns så otroligt många varianter på mönster, det behöver inte vara det skrikiga och extrema. Det finns mycket diskreta mönster som går ton-i-ton och även struktur i tyget skapar en form av mönster. Tycker man även att det blir för mycket med exempelvis en mönstrad topp så kan man ha en kofta eller kavaj över, det "tar bort" en del av mönstret.
  • Kombinera olika färger - Om du är rädd för att kombinera färger och tycker det är svårt så är mitt tips att kombinera basfärger, exempelvis svart, grått och brunt tillsammans med en accentfärg. Eftersom basfärger är så pass neutralt så blir det inte för mycket att kombinera flera av dessa färger, det blir dessutom mycket roligare än att bara köra allt i exempelvis svart.
  • Prova med kontraster - Min favorit när det kommer till styling är kontraster, här går det att leka så otroligt mycket. Söta plagg ihop med tuffa detaljer, en strikt kavaj ihop med slitna jeans, en festkjol ihop med grovstickad tröja osv. Kontraster gör att en outfit blir intressant, dessutom passar det väldigt bra till åtminstone de två vanligaste stiltyperna; Klassisk sportig och Feminin sportig. 
  • Glöm inte accessoarer - Ja, glöm inte detta! Vanlig jeans och en enkel topp + ett lite grövre halsband = klar! Smycken finns ju som ni vet i många varianter, halsband, örhängen, armband, klockor osv. Prova dig fram! Tänk dock på att det kan bli för mycket av det goda också.. Det finns också många andra typer av accessoarer såsom skärp, väskor, skor, sjalar mm. Prova en nedskalad outfit med en lite roligare accessoar, enkelt och kul!
roligare klädsel

1 kommentar:

  1. Stor blogg, läste jag alltid, jag bjuda in dig till vår butik http://www.esensuell.se 

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...