tisdag 29 december 2015

Längre ben

Jag tänkte att vi skulle fortsätta serien med kroppsdelar och denna gång prata om ben, hur får man längre ben? (eller ja åtminstone intrycket av att de är längre)

  • Längdmarkeringar är precis som jag pratade om förra gången en stor hit för att göra att något ser längre ut. Det är nämligen så att vårat öga går upp och ner när vi tittar på en markering på längden och det gör alltså att något uppfattas som längre. Längdmarkering på ben kan vara allt från sömmar till ränder och andra mönster.
  • Mörka färger gör att något ser mindre/smalare ut (eftersom ljuset i reflekteras i det mörka). När något ser smalare ut så ser det också längre ut.
  • Skor som går ton-i-ton med byxor och kjol är att föredra. När jag säger ton-i-ton så menar jag att det ska vara så lika varandra i färgerna som möjligt. Det måste nödvändigtvis inte vara samma färg. Mörkblått och svart är exempelvis ton-i-ton med varandra. Detta gör att benen förlängs ihop med skorna.
  • Höga klackar gör ju självklart att benen uppfattas som längre
  • Korta överdelar är också bra, ju kortare överdel och ju högre byxor desto längre ser benen ut. Självklart finns det en gräns här över hur bekväm du är med korta överdelar. Har du en väldigt lång överdel så förlängs din överkropp och benen kortas av istället, om inte överdelen går ton-i-ton med underdelen. Jag har flera andra knep här också, som tar för lång tid att gå in på här men som jag kör vid en stilanalys.

Det finns faktiskt också de som anser att deras ben är för lång, det kan vara så att man själv är väldigt lång och har en kort överkropp. Här finns knep för att göra att benen ser kortare ut:
  • Breddmarkeringar är självklart. Ögat på oss går från höger till vänster när vi kollar på något som är markerat på bredden. Det gör att det ser bredare ut men också kortare. När det gäller byxor/kjol så kan det exempelvis vara sömmar, ränder, fickor och mönster.
  • Ljusa färger förstorar (eftersom ljuset reflekteras i det ljusa) och gör att något ser större ut och därmed också kortare.
  • Kjol/byxor som slutar mitt på vaden, det hugger av benen och gör att dina ben slutar där byxan/kjolen slutar. Alltså 1-2 decimeter kortare än vad benen egentligen är.

längre ben
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...