torsdag 25 augusti 2016

Mina projekt

Det är rätt kul när man tänker på det, man tycker att saker och ting går alldeles för långsamt och att man inte har kommit någonvart alls. Sen börjar man tänkta mer ordentligt och inser att det inte alls är sant.

För att lyckas med något projekt och bli framgångsrik inom det tror jag att det är nödvändigt att ha några mer eller mindre misslyckade bakom sig. Det kanske inte alltid stämmer men jag tror att man oftast behöver erfarenheten. Jag har läst om många företagare som har en hel del mindre lyckade saker i ryggen men som idag är riktigt stora.

Jag tänkte sammanställa lite av mina tidigare projekt, kanske är det någon läsare här som minns dem alla? Bloggen har funnits med hela vägen ju..

Webshop - AM Inspiration

Mitt första projekt och vad kul det var! Helt ärligt så är det roligare i början, förmodligen för att man är lite naiv och tror att saker och ting ska vara mycket enklare. När man sedan fått slita som ett djur i några år så minskar naiviteten och även om det fortfarande är roligt så är man mer skeptisk till allt, vilket gör att det inte blir lika barnsligt kul.

Jag lärde mig otroligt mycket här! Jag läste på så mycket om allt, hur man driver företag, marknadsföring, försäljning, inköp osv. Eftersom ekonomi var väldigt begränsad så skötte jag allt själv med att fotografera produkter, redigera, packa varor, marknadsföra etc. Varenda liten krona jag fick in var en sådan lycka! 

Jag tjänade lite pengar men det var inte alls så enkelt som jag trodde. Konkurrensen var stenhård, så jag la till slut ner det hela.

Jag med accessoarer ifrån shoppen

StylingAnna

Efter att ha gått mina stylistutbildningar så döpte jag om bloggen till StylingAnna och satte igång med mina fysiska stylingtjänster. Man kan kan väl säga att detta är ett av mina mer lyckade projekt. Det tog så klart lång tid att få upp en kundskara men tjänsterna är nu populära och om jag får säga det själv utan att låta skrytsam så tror jag att jag är riktigt bra på det jag gör. Jag får så klart också höra det från kunderna. 

Även om jag inte lägger så stor energi på marknadsföring så får jag nästan dagligen in förfrågningar från hela Sverige. En del tar jag hand om själv och en del hänvisar jag vidare till ett stylistnätverk som jag har skapat.

Event by Anna

Jag har alltid tyckt att det är kul att anordna event, första var bloggfest i Jönköping och sedan har det varit Skönhetsevent, olika mingel, event åt kunder och flera typer av bloggevent i Stockholm.

Det är så kul men tar så mycket tid och energi, oftast tar det mer än det ger tyvärr..

Modekampanj

Minns ni Modekampaj? Det var ett modecommunity på nätet som en kille i Stockholm startade. Jag kom med där som stylist och marknadsansvarig. Vi la väldigt mycket tid och energi på detta. Vi skapade mängder av kontakter och lärde oss en hel del men svårt att få någon lönsamhet i det. Det fanns ingen direkt plan hur vi skulle tjäna pengar och dessutom tror jag det var lite fel i tiden.

Jag och Mikael, som jag drev Modekampanj ihop med

Stylingteam

Jag körde ganska hårt med stylingteamet ett bra tag. Vi anordnade event, hade utbildningar och fokuserade mycket på försäljning av makeup/kläder. Det var en del framgång men svårt att hitta bra personer. Många yngre som tyckte det var kul ett par veckor men som sedan tröttnade och inte ens gick att få tag på. Det var dessutom flera personer som trodde man kunde glida in på ett bananskal och bara vara med på det roliga och inte det som var mer nödvändigt.

Jag tror fortfarande det kan vara ett bra projekt men jag kände att jag var tvungen att lägga det på is för att fokusera helt på de två nya mer framgångsrika projekt som jag har just nu.


Business Bloggers

Startades som ett event i Stockholm men blev snabbt ett framgångsrikt koncept, där vi idag hjälper företagare att få fler kunder med hjälp av företagsbloggande och sociala medier. Vi sköter alltså deras olika kanaler löpande, med att skriva texter, fixa bilder och publicera. Med lång erfarenhet som anställd inom marknadsföring och från mina tidigare projekt ihop med min kreativa sida så känns detta som klippt å skuret för mig. Det är väldigt roligt!

Jag och Martina, som jag idag både driver Business Bloggers och byStylists ihop med

byStylists

Senaste projektet som jag tror kommer att bli stort. Vi har fått så mycket respons + att Science Park ville ha med oss i deras Inkubatorprogram, där vi får en massa hjälp. En digital tjänst som hjälper kvinnor att hitta kläder som passar deras kroppsform, stiltyp och färgskala. Nya versionen lanseras under september. GALET KUL!


Jag har också haft en del mindre projekt, såsom modenätverk och annat men de ovan är nog mina största. Idag väljer jag alltså att fokusera på Business Bloggers och byStylists ihop med StylingAnna och mina tjänster så klart, de går dock lite hand i hand med byStylists så kommer att vara under det varumärket framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...